Manege en paardenstal Isolatie

Paardenstal met kantoorpand

Kantoor Agrion – Mariahout

In Mariahout hebben wij ons eigen kantoor gebouwd met een aangrenzende paardenstal.

Het kantoor is massief gebouwd en volledig geïsoleerd. Het dak hebben wij voorzien van gasbetonelementen, hierdoor kan het gebouw ademen. Het dak fungeert als een temperatuurbuffer. De inkomende lucht komt via een pvc-buis onder de grond binnen. Vervolgens gaat de lucht via een wtw-unit via leidingen naar de verschillende kantoren.

Op deze manier hebben wij een volledig gecontroleerde verversing van luchtstromen in het kantoor.

Voor verwarming en koeling hebben wij alleen vloerverwarming en vloerkoeling. Dit hebben wij op zowel de begane grondvloer als verdiepingsvloer. De verwarming wordt gevoed met aardwarmte. De warmtepomp van deze aardwarmte wordt gevoed met elektriciteit van de zonnepanelen op het dak.

Door het bedrijfspand te isoleren is het volledig klimaat- energieneutraal.

Stallenbouw op maat

Voor het stallen van paarden hebben wij een ruim opgezette en volledig geïsoleerde stal gebouwd. Met inwendig opslag voor Hooi en stro.

Daarnaast hebben we voor de paardenstal scheidingswanden met prefab beton voorzien. Tussen deze scheidingswanden hebben wij stalen fronten met een fraaie houten afwerking. De invulling van deze hal kan men vrij eenvoudig aanpassen omdat, zowel de tussenwanden als de voorfronten makkelijk te verwijderen zijn.

De constructie hebben wij met Houten liggers uitgevoerd ipv staal. Dit is een puur esthetische afwerking. Voor het natuurlijk daglicht hebben we een lichtnok met ventilatieramen voorzien. Daarnaast hebben we voor het onderhoud van de paarden een poets en wasplaats voorzien met wateraan- en afvoer. Ten slotte hebben we voor het tuigage een geventileerde en verwarmde zadelkamer voorzien zodat dit na gebruik weer kan drogen.

Benieuwd naar onze aanpak? We maken graag kennis.

Graag kijken we hoe we uw droomproject kunnen verwezenlijken. Met onze jarenlange ervaring in bouw en montage denken we graag met u mee.

+31 (0)413-209020

info@agrion.nl