Paardenstal bouwen in Brabant

Bent u van plan om een paardenstal te laten bouwen in Brabant? Bij Agrion bouwen we al meer dan 15 jaar paardenstallen, maneges en rijhallen en hebben we een al vele ondernemers en families blij mogen maken. We bouwen paardenstallen tegen lage prijzen en zijn betrokken bij het gehele bouwproject. Van ontwerp tot de uiteindelijke oplevering.

 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Eigen constructeurs en tekenaars
 • Totaaloplossing in de stallenbouw
paardenstal bouwen in brabant

Paardenstal laten bouwen: de nummer 1 in Brabant

Voordat we aan de slag gaan met de bouw van uw paardenstal in Brabant zorgen wij voor een getailleerd 3D tekening, waarin u kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Het bouwproces bij Agrion als volgt verlopen:

 1. We bespreken uw plannen en stellen een 3D tekening op
 2. De offerte wordt opgesteld
 3. Bij akkoord stellen wij een planning op
 4. We gaan aan de slag met de bouw van uw paardenstal
 5. Uw paardenstal wordt opgeleverd
 • We bouwen met duurzame materialen
 • Betrokken bij het gehele bouwproject
 • Groot netwerk van leveranciers en vakmensen

Wat kost een paardenstal bouwen?

Gaat u voor een luxe paardenstal of kiest u voor een doorsnee stal? Wilt u 15 of 30 boxen in de stal? Bent u ook van plan om een rijhal te bouwen naast de stal? Dit zijn vragen die de kosten van een paardenstal flink beïnvloeden. U zult dan ook begrijpen dat het inschatten van de kosten geheel afhankelijk is van uw uiteindelijke wensen.

De beste manier om een inschatting van de kosten te maken is om deze plannen met ons te bespreken. Kom op de koffie of bel ons op om eens te sparren over uw bouwplannen. Vervolgens stellen wij een offerte op, zodat u een goed gegronde keuze kunt maken.

Hoe lang duurt het bouwen van een paardenstal?

De gemiddelde doorlooptijd bij het bouwen van een paardenstal is zo’n 6 maanden. Echter is dit volledig afhankelijk van uw situatie. Uw bouwplannen staan centraal en dat maakt elke paardenstal uniek. Zo heeft het aantal boxen, de grootte van de stal en verdere omvang van het project natuurlijk invloed op de doorlooptijd van de bouw.

Vergeet daarnaast niet dat het aanvragen van de nodige vergunningen tijd kost. Raadpleeg uw gemeente om na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor de bouw. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van vergunningen dan kunnen wij u daar uiteraard bij helpen.

bouw paardenstal

Regels rondom paardenstal bouwen

Bij het bouwen van een paardenstal staan uw wensen en het welzijn van de paarden centraal. Bij Agrion voldoen we aan de laatste wet- en regelgeving om een veilige en comfortabele omgeving voor uw paarden te garanderen. De Sectorraad Paarden stelt vanaf 2027 nieuwe eisen aan boxmaten: minimaal 10 m² voor paarden, voor pony’s (2x stokmaat)² en 12 m² voor hoog drachtige merries of merries met veulen. Tenzij er meer dan 8 uur per dag vrije beweging is.

Daarnaast moeten stallen goed geventileerd zijn, slipvaste vloeren hebben en voldoende daglicht toelaten. We zorgen ervoor dat onze bouwmaterialen veilig zijn en voldoen aan brandveiligheidsnormen.

In Nederland zijn vaak omgevingsvergunningen nodig voor de bouw van paardenstallen. Wanneer u deze vergunningen nog moet aanvragen, ondersteunen we u graag in dit proces en voorzien we u van het beste advies. Zo kunnen we zo snel mogelijk over gaan tot het bouwen van uw paardenstal.

Een greep uit ons portfolio in de stallenbouw

Compacte paardenstal voor Roijakkers

Voor de familie Roijakkers hebben wij een compacte paardenstal met 32 boxen gerealiseerd. Een aantal boxen hiervan hebben een aangepast formaat voor kleinere pony’s. De stal is van alle gemakken voorzien. Zo zijn de boxen voorzien van kunststof voerbakken met automatische drinkbakken. Daarnaast is er hooiopslag, een toiletteerruimte en paardendouche.

Paardenrusthuis voor familie Houbraken

We bouwen niet alleen stallen en maneges, we bouwen ook bestaande stallen om! Zo hebben we de rundveestal van de familie Houbraken omgebouwd naar een schitterend paardenrusthuis. Met o.a. geïsoleerde dakpanelen, prefab buitenmuren, geïsoleerde lichtstraat en gestorte betonvloer.

Laat uw paardenstal bouwen door Agrion

Verzeker uzelf van goede service, kundige vakmensen en een echte specialist in de regio. Ons kantoor is gevestigd in Mariahout, bij Helmond, waar u meer dan welkom bent om uw bouwplannen onder het genot van een goed bakje koffie te bespreken. Samen kijken we hoe we uw toekomstige stal, manege of rijhal kunnen realiseren. Kom langs of neem contact met ons op!