Asbest saneren

Asbest saneren in uw loods, hal of bedrijfspand? Asbest verwijderen is ontzettend belangrijk voor uiteenlopende redenen. Hoewel asbest in 2023 wordt verboden is voor een veilige woon- en werkomgeving een volledig asbestvrije omgeving cruciaal. Het inademen van asbest kan brengt zeer ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Bij Agrion zijn we gespecialiseerd in het verwijderen en afvoeren van asbest. We zorgen voor de hele afhandeling.

Waarom asbest saneren

Asbest is kankerverwekkend. Wanneer uw personeel, bezoeker of uzelf in aanraking komt met asbest, loopt u het risico om op latere leeftijd longkanker te ontwikkelen. Asbest kan o.a. zitten in dakbedekking, regenpijpen, vloerbedekking, vensterbanken en schoorsteenpijpen. Door beschadiging van asbest komen er kleine vezels in de lucht. Wordt dit ingeademd, dan wordt de kans op longkanker aanzienlijk vergroot. Daarnaast is het hebben van een asbest dak in 2024 verboden en moet u voor deze tijd asbest saneren.

Daarom is het ontzettend belangrijk om na te gaan of er asbest aanwezig is in uw gebouw, loods of hal. Het team van Agrion is gespecialiseerd in asbest saneren en helpt u graag bij het inventariseren, saneren, afvoeren en installeren van nieuwe dakbedekking.

Asbest laten saneren 

Specialist in asbest saneren

Ons team bestaat uit ervaren personeel die over de juiste expertise beschikken om op een verantwoorde manier asbest te saneren en af te voeren. Ons team van specialisten werkt volgens de laatste wet en regelgeving en bezorgen u graag een veilige werkomgeving. Met meer dan 15 jaar ervaring zullen wij op een zorgvuldige manier het in uw pand, kantoor of loods asbest verwijderen.

In 5 stappen asbest saneren door Agrion

  1. We maken een inventarisatierapport
  2. Sloopvergunningen aanvragen
  3. Werkvoorbereiding
  4. Het asbest saneren
  5. Montage van nieuwe dakplaten

Neem contact met ons op

Project: asbest saneren en renoveren voor Son en Breugel

In Son en Breugel hebben wij het dak vervangen van een in de jaren 70 gebouwde runveestal. Het dak van de stal was gebouwd van asbesthoudende golfplaten welke wij hebben verwijdert en vervangen voor asbestvrije golfplaten van het merk SVK.

De klus zijn we begonnen met het opstellen van een asbestinventarisatierapport. Vervolgens hebben we een sloopvergunning geregeld bij de gemeente, zodat we bij de levering van de nieuwe golfplaten direct konden beginnen met saneren. Het nieuwe dak moest namelijk direct de dag na de sanering geplaatst worden op de bestaande constructie. Nadat we de beschadigde dakplaten hadden vervangen, hebben we de nieuwe golfplaten gemonteerd. In het onderstaande filmpje zie je een mooie voortgang van het project.

Asbest verwijderen

Door onze ruime ervaring in asbest saneren gaan wij systematisch te werk. Van inventarisatie en sanering tot afvoer en de installatie van nieuwe dakplaten. We nemen het hele proces uit handen en saneren asbest op een verantwoorde manier.

Asbest laten verwijderen

asbest saneren

Asbestinventarisatie, vergunningen en werkvoorbereiding

We beginnen uiteraard met een asbestinventarisatie. Hierbij wordt uw stal, loods of bedrijfspand grondig onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Vervolgens stellen we in goed overleg een plan met u op voordat we het asbest saneren. Op deze manier krijgt u een helder inzicht in de aanwezigheid van asbest in uw gebouw en wat er nodig is om dit te verwijderen. Vervolgens zorgen wij dat alle nodige vergunningen worden aangevraagd en stellen we een intern plan op om het asbest te saneren.

Asbestsanering en montage van een nieuw dak

Na de nodige voorbereiding gaan we over tot het verwijderen van asbest. Onze specialisten zorgen dat uw dakbedekking volledig vrij zal zijn van asbest. We zullen op een verantwoorde manier volgens de geldende regelgeving het asbest afvoeren. Vervolgens zorgen we voor de montage van nieuwe dakplaten of dakbedekking. We installeren verschillende typen dakbedekking, zoals golfplaten en geïsoleerde dakplaten. Ten slotte kunnen we zonnepanelen installeren indien dat gewenst is.

Agrion regelt het van A tot Z

We hebben alle kennis en ervaring in huis om uw pand met asbest te renoveren. U kunt met vertrouwen het gehele proces overdragen aan ons team van specialisten. We voeren zoveel mogelijk uit met onze eigen ervaren mensen, werken met eigen constructeurs en tekenaars, zijn op de hoogte van wet- en regelgeving en zitten al meer dan 15 jaar in de utiliteitsbouw. We zitten lang in het vak waardoor we een fijn netwerk van leveranciers en vakmensen hebben opgebouwd. Aanpakken en doorpakken, dat is ons motto!

Neem contact met ons op