Nummer 1 in asbest saneren!

Asbest saneren in uw loods, hal of bedrijfspand? Asbest verwijderen is ontzettend belangrijk voor uiteenlopende redenen. Allereerst is asbesthoudend materiaal verboden in 2023, maar daarnaast is een asbestvrij bedrijfspand, loodse of woning cruciaal voor een veilige woon- en werkomgeving. Het inademen van asbest kan brengt zeer ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee voor u en uw werknemers. Bij Agrion zijn we gespecialiseerd in het verwijderen en afvoeren van asbest. Onze professionals zorgen voor de gehele afhandeling.

Waarom asbest saneren

Asbest is ontzettend schadelijk voor uw gezondheid. Wanneer uw personeel, bezoeker of uzelf in aanraking komt met asbest, loopt u het risico om op latere leeftijd longkanker te ontwikkelen. Asbest kan o.a. zitten in dakbedekking, regenpijpen, vloerbedekking, vensterbanken en schoorsteenpijpen. Door beschadiging van asbest komen er kleine vezels in de lucht. Wordt dit ingeademd, dan wordt de kans op longkanker aanzienlijk vergroot.

Daarnaast is het hebben van een asbest dak in 2024 verboden en moet u voor deze tijd asbest saneren.

Daarom is het ontzettend belangrijk om na te gaan of er asbest aanwezig is in uw gebouw, loods of hal. Het team van Agrion is gespecialiseerd in asbest saneren en helpt u graag bij het inventariseren, saneren, afvoeren en installeren van nieuwe dakbedekking.

Asbest laten saneren 

Hoe asbest golfplaten herkennen?

Het herkennen van een asbest plaat is van cruciaal belang voor de veiligheid van u en uw personeel. Asbest golfplaten werden vaak gebruikt in oudere gebouwen vanwege hun duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Om asbest golfplaten te herkennen, let op grijze of beige platen met een vezelachtige textuur en een glanzend oppervlak.

Soms is een asbest plaat voorzien van een verflaag. Hoewel visuele inspectie een eerste stap is, kunt u niet altijd uitsluiten of asbest aanwezig is. Bij twijfel is het raadzaam professionele asbestinspectie te laten uitvoeren alvorens maatregelen te nemen.

Mag ik zelf asbest verwijderen?

Om te bepalen of u zelf asbest mag verwijderen zult u eerst een professionele inventarisatie moeten verrichten door een gecertificeerd bedrijf. Wanneer uit de inventarisatie blijkt dat het gaat om minder dan 35 m2 hecht gebonden asbesthoudend materiaal, bijvoorbeeld een vensterbank, dan mag u dit zelf verwijderen.

Echter adviseren wij ten zeerste om asbest te laten saneren door de specialisten van Agrion. We zijn gecertificeerd in het saneren van asbest en zullen het asbesthoudend materiaal op een professionele wijze verwijderen en vernietigen.

Specialist in asbest saneren

Ons team bestaat uit ervaren personeel die over de juiste expertise beschikken om op een verantwoorde manier asbest te saneren en af te voeren. Ons team van specialisten werkt volgens de laatste wet en regelgeving en bezorgen u graag een veilige werkomgeving. Met meer dan 15 jaar ervaring zullen wij op een zorgvuldige manier het in uw pand, kantoor of loods asbest verwijderen.

In 5 stappen asbest saneren door Agrion

  1. We maken een inventarisatierapport
  2. Sloopvergunningen aanvragen
  3. Werkvoorbereiding
  4. Het asbest saneren
  5. Montage van nieuwe dakplaten

Neem contact met ons op

Project: asbest saneren, asbest afvoer en renovatie voor Son en Breugel

In Son en Breugel hebben wij het dak vervangen van een in de jaren 70 gebouwde runveestal. Het dak van de stal was gebouwd van asbesthoudende golfplaten welke wij hebben verwijdert en vervangen voor asbestvrije golfplaten van het merk SVK.

De klus zijn we begonnen met het opstellen van een asbestinventarisatierapport. Vervolgens hebben we een sloopvergunning geregeld bij de gemeente, zodat we bij de levering van de nieuwe golfplaten direct konden beginnen met saneren. Het nieuwe dak moest namelijk direct de dag na de sanering geplaatst worden op de bestaande constructie. Nadat we de beschadigde dakplaten hadden vervangen, hebben we de nieuwe golfplaten gemonteerd.

In het onderstaande filmpje zie je een mooie voortgang van het project.

Asbest saneren

Asbest verwijderen

Agrion is uw betrouwbare partner voor het saneren van asbest en het installeren van nieuwe dakbedekking. Ons team garandeert een grondige asbestinventarisatie, efficiënte sloopvergunningen en zorgvuldige werkvoorbereiding. Met een diepgaande expertise in asbestverwijdering, voldoen we aan de hoogste veiligheidsnormen en voorschriften.

Van een gedetailleerd inventarisatierapport tot een naadloze installatie van hoogwaardige dakplaten, ons end-to-end proces zorgt voor een veilige transformatie van uw loods, stal of bedrijfspand. Neem vandaag nog contact met ons op voor een zorgeloze asbestsanering en renovatie.

Asbest laten verwijderen

asbest saneren

Asbestinventarisatie, vergunningen en werkvoorbereiding

Zoals gezegd beginnen we uiteraard met een asbestinventarisatie. Hierbij wordt uw stal, loods of bedrijfspand grondig onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Vervolgens stellen we in goed overleg een plan met u op voordat we het asbest saneren.

Op deze manier krijgt u een helder inzicht in de aanwezigheid van asbest in uw gebouw en wat er nodig is om dit te verwijderen. Vervolgens zorgen wij dat alle nodige vergunningen worden aangevraagd en stellen we een intern plan op om het asbest te saneren.

Asbestsanering en montage van een nieuw dak

Na de nodige voorbereiding gaan we over tot het verwijderen van asbest. Onze specialisten zorgen dat uw dakbedekking volledig vrij zal zijn van asbest. We zullen op een verantwoorde manier volgens de geldende regelgeving het asbest afvoeren. Vervolgens zorgen we voor de montage van nieuwe dakplaten of dakbedekking.

We installeren verschillende typen dakbedekking, zoals golfplaten en geïsoleerde dakplaten. Ten slotte kunnen we zonnepanelen installeren indien dat gewenst is.

Agrion regelt het van A tot Z

We hebben alle kennis en ervaring in huis om uw pand met asbest te renoveren. U kunt met vertrouwen het gehele proces overdragen aan ons team van specialisten. We voeren zoveel mogelijk uit met onze eigen ervaren mensen, werken met eigen constructeurs en tekenaars, zijn op de hoogte van wet- en regelgeving en zitten al meer dan 15 jaar in de utiliteitsbouw. We zitten lang in het vak waardoor we een fijn netwerk van leveranciers en vakmensen hebben opgebouwd. Aanpakken en doorpakken, dat is ons motto!

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Wat kost asbest verwijderen?

Vanwege de variabele aard van elk asbestsaneringsproject hanteren wij geen standaardtarieven. De kosten zijn afhankelijk van de specifieke omvang en complexiteit van uw situatie. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met uw unieke eisen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en een gedetailleerde offerte die aansluit bij uw specifieke behoeften.

Wanneer moet asbest verwijderd zijn?

Vanaf 2024 is het hebben van een asbestdak verboden. Om aan de wettelijke vereisten te voldoen en een veilige omgeving te waarborgen, is tijdige verwijdering essentieel. Neem contact met ons op voor advies op maat en een soepel verloop van het verwijderingsproces.

Is er subsidie voor asbest saneren?

In 2024 is er geen subsidie voor asbest saneren. Wel doen wij ons best om de kosten van het asbest saneren laag te houden. De exacte kosten van asbest saneren hangt natuurlijk af van het aantal vierkante meters asbest platen wat wij moeten verwijderen. Neem contact met ons op voor meer informatie.